maandag 30 juni 2008

Blij Met Bees

Europees kampioen Koel Zijn worden we er niet mee, maar desalniettemin: CAMPING LOVES BEEGEES! Jaha, dat zeggen we met droge ogen. Aux serieus! Ik daag je uit om het origineel van de door Meijer en Towers gesloopte supersong Run to me te beluisteren zónder dat er een rilling van je kruin tot je tenen trekt. Kansloos. Of How can you mend a broken heart, dat door Al Green de hemel in werd gezongen; zelfde verhaal. Briljant! En dat geldt voor het gros van hun vroege werk. Klassieke pop, niets minder.

...gestripte vertolking...

Later - einde eighties - werden ze door de muziekpolitie uitgespuugd. De commercie killed de broertjes, zo luidde het. BULL, zeggen wij! Zelfs in dat zo smakeloze decennium strooiden de Gibbjes met goudomrande pop. Wanstaltig geproduceerd weliswaar, maar als je ze terugluistert in een gestripte vertolking (zoals hier) kun je alleen maar diep, diep en nóg eens diep buigen. DIEP ja. Zó diep is my love!

LISTEN&LOAD: How deep is your love - The Bird & The Bee
INFO: BGWWW

4 opmerkingen:

Anoniem zei

smook: dat heb ik nou met die zanger met die wandelstok, ergens eind jaren 70. zo'n vrolijk liedje, zwaar ondergewaardeerd. Je weet wel.........hj was laatst nog op de radio.......

Camping zei

Oh die!

Wandelstok?

Ian Dury?

Charlie Chaplin?

Stevie Wonder?

Anoniem zei

Nee, ...shit, kan er niet opkomen.

wordt vervolgt

Camping zei

Jules de Korte?

De Walker Brothers?

Karl Heinz Stockhausen?

Stokking Blue?

Stok Stok?

Nelson Wandela?

Stick Jagger?

Ik geef het op...