dinsdag 3 juni 2008

Lange tekst ja, maar je hebt niet voor niets leren lezen!

Wist u? Wanneer de jongste telg uit het Camping-geslacht iets opmerkelijks waarneemt, laat hij dat tegenwoordig luidkeels weten, met de one liner: ‘Kijk eens toch nou!’ Neenee, niet waar. Het is: ‘KIJK-EENS-TOCH-NOU!!!!’ En die moesten we er maar eens in houden. Dus passen we ‘m meteen toe op deze posting. KIJK-EENS-TOCH-NOU!!!! Daar. Waar? Dáár! Daar heb je The Shortwave Set! Kent u ze nog; van lang geleden? Toen ze ons met hun sixties-soundalike Is it any wonder verblijdden? (…) Nee? Vergeten? Geeft niks, u bent de enige niet. Nagenoeg niemand bekommerde zich om de Britten...

...wie anders!?...

Dat we desondanks kennis kunnen maken met de nieuwste van The Shortwave Set, komt omdat het verstoten bandje net op tijd uit de goot gevist werd: dankzij Optimo. Wie anders!? Deze Schotse clubuitbaters slash labelbazen slash DJ’s bestieren sinds enkele jaren immers de afdeling Gevonden Voorwerpen van de Moezikale Spoorwegen. Daar bewaren ze vergeten liedjes. De tjoens die de luisteraar verloor, of nog erger: opzettelijk liet liggen. Niemand die ze mist, niemand komt ze claimen. Des te beter voor Optimo-mannen Twitch and Wilkes, want hopla: die zetten ze dan gewoon in voor eigen gebruik! Zoals bijvoorbeeld is te horen op hun legendarische miks-CD (How to) Kill the DJ: een landmark record voor iedereen die hokjes haat. Op deze dubbeldekker uit, pak ‘m beet, Nul Vier vervagen de grenzen tussen alle denkbare genres en stromingen. Toen naast nu en populair naast obscuur. Alles wat in het dagelijks onverenigbaar is, huppelt hier hand in hand door het land. En dús vinden de gememoreerde vergeetmenietjes zich opeens terug in innige omarming met een technothriller; of in een pas-de-deux met Blondie, for that matter.

...opbouwfreaks opgelet...

Eind goed, al goed? Non-non! We zijn nog helemaal niet aan een einde toe; eerst nog The Shortwave Set, waarmee dit exposé per slot van rekening van acquit ging. Ondergaande Optimo-miks van hun No Social zou namelijk ernstig tekort worden gedaan, als we ons nu opeens gaan haasten. Dan dreigen we in onze eigen voet te schieten. Om maar niet te spreken over de Reunion-risico’s. Dit ding heeft namelijk serieuze potentie om in dat verband een paar potten te breken; met name in de twilight zone tussen peaktime en afterhours. Opbouwfreaks opgelet: deze track gaat en gaat en gaat en gaat. Jij erachteraan. En weet je wat: de rest eigenlijk ook. Want dit is essential listening voor iedereen die z’n soep wél zo heet eet als ‘ie wordt opgediend! Dat zijn wij. Joe en mie.

LISTEN&LOAD: No Social (Optimo Espacio remix) - The Shortwave Set
INFO: Optimo Dot Kom

Geen opmerkingen: