maandag 26 november 2007

50X07

CLICKCLICK voor 50 t/m 48.

47. TEARS DRY ON THEIR OWN (NYPC FUCKED MIX) - AMY WINEHOUSE
WIE? De Britse Britney Spears. Tenminste, in termen van media-aandacht en dwalingen in drugs-land. Maar in tegenstelling tot haar van Spears is Amy zo talentvol als een tiet! Huh? Een talentvolle tiet? Jazeker, ze bestaan.
WAT? Groove met een hoofdletter OE! Diep en dirty, én van de straat! 'Tears...' is de beste soulplaat van nul zeven. Zéker in deze kartelgerande miks.
WAAR? In het intro hoor je Amy veertig seconden lang nogal doelloos mompelen, maar als bij seconde 41 de bas binnenkomt, weet je meteen wie de baas is. Juste, de bass is boss!
WETEN? Zaterdag 21 juli kreeg Amy een zetje op campingdisco / dat mevrouw Wijnhuis een wandelende nachtaoptheek is, weten we. Maar behalve snorren en slikken, schijnt ze nu óók te spuiten. BAD news; niet de naald, Amy dear!

46. WIG IN A BOX - POLYPHONIC SPREE
WIE? De Spree hoef ik hier natuurlijk niet te introduceren. Dit sektarische ensemble uit de U. S. of A. heeft al lang een plek in ons collectieve LL-hart.
WAT? Met Wig in a box herinnert de Spree ons er aan dat pop FUN is. Opwaartse mondhoeken, kuiltjes in wangen en pretoogjes.
WAAR? Goed luisteren, maar op 2 minuut 16 hoor je op de achtergrond letterlijk ZOEM-ZOEM. Lovely! En vergeet ook 4 minuut 24 niet, als het glockenspiel invalt. Superieure drama-kitsch!
WETEN? Ze zijn met z'n drie-en-twintigen! / en alle 23 bezochten op woensdag 2 mei de camping

45. AIR CONDITIONNÉ - JULIAN JEWEIL
WIE? Mannetje uit Marseille heeft de Midas (techno) Touch. Zal nooit groot worden, in deze wereld, maar op de camping is hij een reus.
WAT? Air Conditionné levert hier het bewijs van 'the joy of repetition'. Deze track gaat en gaat en gaat en gaat. En uiteindelijk ga jij ook. Heel gemeen. Heel goed ook.
WAAR? Het checkpoint is hier 5 minuut 0. Dat is het vertrekpunt van een Phantom-of-the-Opera-achtige, bombastische opbouw, die 43 seconden later nét niet tot een climax komt. Ik zei het al: héél gemeen.
WETEN? Julian is vriendjes met The Hacker (remember Flash & Bones?) en dat is goed nieuws! / Op 13 juli nam Julian een kijkje op de camping

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De overkant stemt volkomen in met het commentaar op Amy's Tears dry on their own... een allemachtig prachtig nummer! Een-welterusten-voor-straks-zwaai naar de overkant! lalala3

Camping zei

Olalala3! Shake hands. En er komt zelfs nog méér donkers aan. Jawel!