vrijdag 16 november 2007

Together in acoustic dreams

Stop de biet! Reset. En waarom ook niet? Nooit stijlvast geweest; nooit willen zijn ook. Daarom trippel-trappel-trippel-trappen we zonder enige moeite van de knoppendraaiers naar de snaren-aaiers. Snaren-aaiers???? Jazeker, morgen vaart de man met de mijter onze territoriale wateren in, dus het Grote Rijmelen is begonnen. Álles mag, zelfs snaren-aaiers. En zo gek is het nog niet, want ondergaand wordt de gitaar zeer teder beroerd. Door mister Josh Rouse, in de rug gesteund door mister Kurt Wagner. U kent ze vast: Josh Rouse is de tegenwoordig in Spanje residerende schatbewaarder van soft focus-Americana; Kurt Wagner is in het dagelijks leven bedrijfsleider van Lambchop, het veelkoppige country-meets-soul-collectief uit de U. S. of A. U kent ze niet? Koop, steel, leen of load dan héél vlug hun respectievelijke meesterwerken Dressed up like Nebraska en Nixon. Ze verhogen de kwaliteit van uw leven met een procent of tien. Per stuk!

...1000 stukjes...

In 1999 zochten (en vonden) Rouse en Wagner contact; de wederzijdse bewondering kreeg gestalte in de EP Chester, waarvoor Rouse de muziek en Wagner de tekst verzorgde. Hoe fraai dat is, hoor je op Somehow you could always tell. Je hart in duizend stukjes, in nog geen drie minuten...

LISTEN&LOAD: Somehow you could always tell - Josh Rouse and Kurt Wagner
INFO: J & K on the W

3 opmerkingen:

Anoniem zei

smook: ongeveer 2 jaar geleden via Guapo al in aanraking gekomen met Josh Rouse. Mooooooie muziek!!

Anoniem zei

Big up voor Guapo dan!

Anoniem zei

Juapo; Haha, let the good old times revive, althans iets minder good ol' times want ik weet nog wel dat ik met de blije liedjes van Josh de iets minder blije periode van Bob in het Beverwijks hospitaal kleur bij bracht. En waarempel de kleurentherapie hielp op verschillende manieren! Maar goed, eind goed, al goed. Probeer ook eens iets van Josh Rouse zijn huidige bevlogen en luchtige tijden in Spanje, Elpee met de spaanse titel Subtitulo, of alleen het nummer nueve van die ciedie, the man who... BESOS Juapo.