vrijdag 16 november 2007

I know what you did last friday!

Wat was er ook alweer, vorige week vrijdag? En waar was ik? Wat en waar? Poei, ik begin echt het geheugen van een kokosnoot te ontwikkelen, want ik krijg geen beeld. Naja, het moet wel heel leuk geweest zijn, want als ik het me probeer te herinneren, plooien m'n mondhoeken zich als vanzelf tot een glimlach! Iets leuks dus; en in een recente comment is inmiddels al een voorstel gedaan om dat 'leuke iets' ergens in het voorjaar van nul acht in de herhaling te gooien. Ik ben vóór! Hieronder alvast een plukje platen dat tegen die tijd misschien wel van pas komt. We tellen tot zes. Tel je mee?

1) It comes - Yuksek
Provocatieve prikkeldraad-pop van één van de Franse espoirs de cette moment. Hóóg meezing-gehalte, muyo dansbaar en very-very dirty. Step aside Franz Ferdinand, here comes Yuksek!

2) Kontraul - Yuksek
Hey, him again? Mais oui, want waar Yuksek hierboven de rockers onder de voeten kietelt, doet hij dat hier bij de dansers. En niet alleen onder de voeten overigens! Kontraul appelleert aan alles waar je graag gekieteld wordt. Wat een BOM zeg..., niet normaal. De gehele trucendoos gaat open: opbouw, break, aanloop, uitstel, extra uitstel en..., oeoeoeoe-wááááá, daar is 'ie dan: die exstatische, euforische, hersenschuddende, apocalyptische climax! Zo goed, dat 'ie 'm daarna nóg eens overdoet (checkpoints: 01.30 - 02.40 en 03.40 - 04.11). No kidding, dit is een BIG FAT Future Reunion-classic people.

3) Long Shadows (Christian Prommer Remix) - Pedro Madeira
Op adem kom je daarna met deze minimal-marathon van Pedro Madeiro. Wie Ame (u weet wel, van de stoomboot Enoi en de evenknie Rej) dit jaar heeft omarmd, heeft er bij deze een nieuwe beste vriend bij, want Long Shadows drukt op precies dezelfde knoppen. Hij blijft komen. Hemels!

4) Abbey Draught - Dejan Galic
Dit donkere monster geeft direct bij de entree al openheid van zaken: het wordt een wild ritje, dus beslis maar snel of je instapt of niet. Dringend (en dwingend) advies mijnerzijds is om deze achtbaan vooral uit te zitten. Underworld-lovers hebben niet eens de keus; die hebben de plicht.

5) Stealin' James pt1 & pt2 - DJ Format
Ander smaakje dan; ander kleurtje ook. DJ Format mikt hier namelijk het allerbeste van James Brown in de blender. Het resultaat is een excellente soul-funk-cocktail, waar Meneer de Bruin daarboven posthuum een pirouetje voor maakt. En hoera, hoera: er is een deel twee!

6) Never be the same - Ulrich Schnauss
En chillen maar met Never be the same van Schnaussemaus. Behoeft geen toelichting. Gewoon de nekhaartjes hun werk laten doen...

C'est ca! Ergens in het voorjaar dus. Maar eerst nog even boven water zien te krijgen wat er afgelopen vrijdag nou ook alweer was. U enig idee?

LISTEN&LOAD:
It comes - Yuksek
It comes (extended) - Yuksek
Kontraul - Yuksek
Long Shadows (Christian Prommer Remix) - Pedro Madeira
Abbey Draught - Dejan Galic
Stealin' James pt1 - DJ Format
Stealin' James pt2 - DJ Format
Never be the same - Ulrich Schnauss
INFO: Yuk, Pedro, Dejan, Format en Ullie on the web

Geen opmerkingen: