zaterdag 24 november 2007

50x07

...is inderdaad 350, maar, bzzzzzzzzzzzzzz..., FOUT antwoord. Lijstjes peeps..., lijstjes! Dát is de duiding van de titel! Want je moet er een keer mee beginnen, dus waarom niet nu? Precies, daarom nu de eerste aflevering in de reekst 50x07. En inderdaad, dat is de schuilnaam voor een ordinaire Top 50 van de beste platen van 2007. According to Camping, that is. Dus bij voorbaat zéér subjectief en uitermate arbitrair.

...opwinding...

Nou zou u kunnen denken: 'Jeetje, vijftig..., dát is veel', maar bedenk dan dat u hier met Mister Mateloos te maken heeft; dus wees blij dat het geen Top 100 geworden is! Vijftig slechts... Vijftig platen die het afgelopen jaar bij mij voor een lach, traan, rilling, hartritmestoornis, opwinding - en ga zo nog maar even door - zorgden. Tot aan 31/12 zal ik de lijst invullen, dus kom nog eens langs! Eerdaags zal ik u uitnodigen om uw eigen favo's in te dienen en do not worry, ik ga er geen 50 vragen. Maar eerst de kick off: let the count down begin!

50. BANDITS - MIDLAKE
WIE? Amerikaanse niewkomers herontdekken de soft rock en voegen er een scheutje 'nu' aan toe.
WAT? Een prachtig geproduceerde epische popsong; gloedvol, warm als een donzen dekbed.
WAAR? Bijna schuw, zó voorzichtig komt dit liedje op gang; totdat op 1 minuut 13 het meerstemmige refrein over je heen spoelt. Vanaf dat moment is het hemel op aarde.
WETEN? Ze debuteerden op 16 mei op Campingdisco / Erol Alkan is fan

49. SMILE AND RECEIVE (APPARAT REMIX) - SWAYZAK
WIE? Seniore dance-act uit de UK (generatie Underworld) kan nog prima meekomen; zéker als new kid Apparat zich ermee gaat bemoeien.
WAT? Hallucinerende house. Klinkt alsof je in een echoput staat te dansen. Trip!
WAAR? Op 2 minuut 29 is het één seconde stil, daarna niet meer... Daarna komt de heer Galm. Galmmmmmmmmm is de naam.
WETEN? Op 18 september ingeboekt op de camping / twee keer gedraaid op WGD07, maar dat had niemand door

48. DONT'T MAKE ME A TARGET - SPOON
WIE? Can-do-no-wrong-band (en Campingfavo), die met Gagagagaga dit jaar wéér een geniaal alboem op aarde zette.
WAT? Don't make me a target is het bewijs dat rock 'n roll nog láng niet dood is. Inventief, spannend, maar vooral tres, tres cool!
WAAR? Het staccato-duel tussen piano, gitaar en bekkens (van 2 minuut 10 tot 3 minuut 33) is van zeldzame, zinderende schoonheid.
WETEN? Eén van de eerste postings op het LLReunion-blogspot - de voorloper van deze hobby - ging over Spoon (dat was november 02) / op Campingdisco drukten ze op 22 juni hun neuzen tegen het raam

C'est ca, the horses are on the track. Check Campingdisco voor de count down naar numero uno! En dat wordt natuurlijk alleen maar leuker als u uw boe-geroep en/of adhesiebetuigingen in de comments achterlaat. Oh ja, en ik ben erg omkoopbaar hoor! Dus mocht er een plaatje zijn dat u graag in de Top 50 terug zou willen zien, dan valt erover te praten... (; Voor nu, ondergaande ranglijst.

Pie-S: om de song te beluisteren, moet je in tegenstelling tot de gebruikelijke plek nu op de titel van de track klikken; voor info klikkerdeklik je op de bandnaam.

Geen opmerkingen: