maandag 21 april 2008

Veldboeket

Dat er in het dancedomein de laatste tijd veel valt te genieten, is voor de bezoekers van Campingdisco bepaald geen nieuws. Je hoeft alleen maar een paar postings naar beneden te scrollen en de bietenbeauties huppelen twee-aan-twee uw trommelvlies tegemoet. Maar hoe zit het eigenlijk aan de overkant? Daar op de Rocky Mountains? Is in het alternatieve snarencircuit de lente eveneens ontloken? OK, we hoorden dat R.E.M. de vorm hervond; en recentelijk tilden we de nieuwe dEUS op de schouders... Maar verder? De Research Department van Campingdisco deed veldwerk en plukte, speciaal voor u, ondergaande jonge blommen. Doe 'ns zeggen!? Welke ruiken het lekkerst? Bloem voor bloem:

The Bones of You - Elbow
Vertrouwde finesse van het Engelse engelenkoor. Mooie 'gedragen' moezika met minstens zo mooie meerstemmige vox. LL-kandidaten?

Hook and Line - The Kills
Wie weet waar Courtney Love is? Ik ook niet, maar als je de spugende pocket-rocker Hook and Line hoort, zou je zwéren dat ze zich stiekum bij The Kills heeft aangesloten. Vette fastfood-track. Lekker laag bij de grond.

Kid on my Shoulders - White Rabbits
Met Kid on my Shoulders onderstreept NY-outfit White Rabbits wat wij hier op de camping al een tijdje beweren: de meest inventieve en innovatieve indie-rock telen ze tegenwoordig in de U. S. of A.! Bouncende bass-line, gitaarwaaiers, Vaudeville-piano en een gejaagd-door-de-wind-melodie. Prachtplaat.

Silver Moon Ladders - Merz
Het stille jongetje van de klas; dát is Silver Moon Ladders. Heel verlegen, noot voor noot, ontrolt Merz hier een sprookjesachtig meesterwerk, dat je vermoedelijk al bij de eerste luisterbeurt een rilling over je ruggengraat bezorgt. Big Hill Chiller!

High 5 - Palladium
En tot slot de dartel dravende powerpopper High Five van Palladium. Hoewel ze zich schuldig maken aan het schaamteloos kopieren van bijna elk beschikbaar cliche uit de geschiedenis van de lichte muziek, verdienen de Britten een dikke thumps up. Dat danken ze enerzijds aan de aanstekelijke spelvreugde en anderzijds aan het liedje. Da's gewoon lekker.

Geen opmerkingen: