donderdag 24 juli 2008

...come again...

Het toekennen van het eervolle Future Reunion Classic-label is een proces van trial & error. In the spur of the moment nomineren we zo nu en dan noemmertjes, die de test der duurzaamheid uiteindelijk niet doorstaan. Voorbeelden genoeg: Fred Falke's Last Wave, de ATOC bewerking van Sondre Lerche's Phantom Punch, No Cars Go van Arcade Fire en de extended miks van The Who's Eminence Front. Stuk voor stuk tracks die destijds geweldig waren (en soms nog steeds zijn), maar niet geweldig genoeg om de Reunion-vloer in vuur en vlam te zetten.

...de geheimzinnige formule...

Daartegenover staat natuurlijk óók een aantal WINNERS: platen die wél wisten door te dringen tot onze collectieve set list. We kennen ze allemaal: Beautiful Life van Gui Boratto, de Myspace vox edit van de Vicarious Bliss-beauty Limousine, 1234 van Feist (in de Van She re-rub), Burst Generator van de Chemische Broers, Beedle's bewerking van de Future Loop-reus The Sea & The Sky natuurlijk en niet vergeten de Justice-hit D.A.N.C.E.. Het zijn maar een paar voorbeelden van platen die de geheimzinnige formule bezitten; die met de LL-factor zijn besmet. Tracks die de titel Future Reunion-classic eer aan deden.

...zou 'ie het nu gaan redden?...

En tot slot is er een gezelschap twijfelaars; het soort, waarbij je je afvraagt: 'doen ze 't of doen ze 'niet?' Chemistry van Unkle is er zo-een. Verpletterend op papier, maar nog niet in de praktijk. NOG niet het! Met een hoodletter D; de D van Dat kan nog komen. In het geval van Chemistry zou de ondergaand aangeboden nieuwe versie 'Chemical' wel eens voor de doorbraak kunnen gaan zorgen. Oom Unkle deed de song namelijk over, met behulp van Queens Of The Stone Age-anchorman Josh Homme. Samen maakten ze 'm korter, harder, smeriger, ruwer ennuh... BETER. Zeg maar gerust, een beetje veel beter. Zou 'ie het nu gaan redden?

LSITEN&LOAD: Chemical - UNKLE [ft. Josh Homme]
INFO: OOM HOME

Geen opmerkingen: