donderdag 20 december 2007

07-dump

Het leuke aan de traditionele lijstjes-mania die in december losbarst, is dat de Best of's van de uiteenlopende music mags en weblogs je soms op het spoor brengen van hele aardige nieuwe namen of je herinneren aan oude bekenden. Het leidde onlangs nog tot het failliet van mijn vooroordeel over Arcade Fire. In deze container-posting hoor je een aantal jaargenoten dat te goed is om als left overs in de pedaalemmer van Nul Zeven te eindigen. Korte toelichting track-by-track:

This better be good - Fountains of Wayne
Beginnen met een oude bekende. Lang geleden waren we op de camping in love met de FoW. Na het horen van deze 24-karaats powerpopper zijn we dat opnieuw. Braken we laatst geen lans voor liedjes?

The Stars in Spring - Epic 45
Twee 25-jarige Britten met Spaanse gitaren en een doos vol effecten debuteren met een geluid dat het misschien het beste valt te omschrijven als Ulrich Schauss in een akoestische bui. Indrukwekkend!

Lost My Soul - Maps
Nog een Schnauss-adept, want James Chapman AKA Maps doet hier óók een Ullie, maar dan in pop-style. Lang leve de laagjes!

Lovesong of the Buzzard - Iron & Wine
Op het oude LLReunion werd Iron & Wine ooit gelinkt aan een moeilijk moment. Daarna verloor ik 'm uit het oog. Ten onrechte. Warm. Breekbaar.

Tyrants - Black Mountains
Al een paar jaar lang wacht ik op een track die Triumph van The Hiss kan opvolgen. Daar gaat Tyrants van Black Mountains niet voor zorgen, maar je hoort wel een soortgelijke magistrale gitaarexplosie met een imponerende hard/zacht-interval.

Repeat again after me (Ame remix) - Etienne Jaumet
Monsigneur Jaumet was voor mij nieuw, maar Ame niet. De act achter de stoomboot zit bij deze riemiks achter de knoppen en dat hóór je. Oorverblindende mindfoeker!

Geen opmerkingen: