zondag 23 december 2007

50x07 (10 - 09)

Omdat Nul Zeven hier op de Camping een paar dagen eerder ophoudt, zetten we de pas erin. Ready steady? Dan laat ik nu de Top 10 los! Keep clicking voor 50 - 41, 40 - 31, 30 - 21 en 20 - 11.

10. SIDE WITH THE SEEDS - WILCO
WIE? Wilco scoort na Either Way op 31 haar tweede notering. De Amerikaanse outfit van held Jeff Tweedy blijft verbluffend fraaie en kippenvelverwekkend breekbare rock afleveren. Waarvoor dank. Héél erg veel dank!
WAT? Veel roerendere rock dan Side with the Seeds kun je dit jaar niet hebben gehoord. Een betere slot-solo evenmin. Wat een ontzettend mooie hartebreker.
WAAR? Het hele nummer laat je op zich al alle hoeken van het emotionele spectrum zien, maar die solo op het einde; vanaf 3 minuut 17..., poei.
WETEN? Tweedy zat vóór Wilco in Uncle Tupelo / Side with the Seed werd pas op het laatste moment (zaterdag 15 september) op de camping ontdekt

09. SONG 4 MUTYA - GROOVE ARMADA
WIE? Na Get Down (op 43) is dit numero twee voor Groove Armada. Een welverdiende beloning voor de Engelse S-shakers, die dit jaar toch een beetje over het hoofd werden gezien.
WAT? Een tijdloos popjuweel met dezelfde dartelende souplesse en joie de vivre die Prince (in dit nummer niet voor niets genamecheckt) in topvorm ooit ten toon spreidde. Eigenlijk is Song 4 Mutya de Raspberry Baret van de nieuwe generatie!
WAAR? Al na 39 seconden - als het gas er op gaat - weet je het: sapperdeflap, dit is popverdriedoebbeltjes onzalig lekker en absolutely onweerstaanbaar. Out of control!
WETEN? Zangeres Mutya zat (of zit?) bij de Sugababes / Song 4 Mutya was de officiele LL-kick off-posting; op donderdag 16 augustus dus!

8. Fafafa Song (Riton redub) - Datarock
WIE? Can-do-no-wrong-producer Riton (onthoud die naam) plant zich hier voort met grote belofte Datarock (onthoud die naam dan meteen ook maar).
WAT? Onbegrijpelijk dat de verzamelde Reunion-gemeente Riton's riemiks van Fafafa Song nog niet in de armen heeft gesloten. Krankzinnig goed! Het soort technopop die niet alleen door het geluid, maar ook door het licht gaat. Underworld zou er een moord voor doen!
WAAR? Na een korte adempauze kiest 'ie op 3 minuut 51 het luchtruim. Op 4 minuut 19 de dampkring.
WETEN? Datarock komt uit Noorwegen / Fafafa Song was de maiden posting van Campingdisco; op dinsdag 24 april was dat

Geen opmerkingen: