vrijdag 14 december 2007

50x07 (27 - 25)

We zijn op de helft! Klikkenstein voor 50 - 41, 40 - 31 en 30 - 28.

27. RECKONER - RADIOHEAD
WIE? Against all odds omarmde Radiohead dit jaar opeens weer de enigszins traditionele liedjesstructuur. Helemaal traditioneel zullen ze gelukkig nooit worden. Zo is het precies goed. Héél goed.
WAT? Reckoner kan zó op OK Computer. Deze zorvuldig opgebouwde porcelijnpop gaat door merg en brain. Wat-een-comeback!
WAAR? Reckoner is 1 minuut 26 onderweg als de de bas binnen dribbelt. Héél subtiel, héél mooi.
WETEN? met het principe 'gratis downloaden en daarna zelf bepalen hoeveel je betaalt' behaalde Radiohead hun hoogste omzet ever / niet lang geleden (8 december) marcheerden Thom's troepen de camping op

26. BURST GENERATOR - CHEMICAL BROTHERS
WIE? Daar zijn ze weerrrrrr! Ed en Tom héérsten in Nul Zeven. Met de magistrale langspeler We are the night promoveerden ze zichzelf definitief tot de Grote Jongens van deze generatie.
WAT? Het lijkt wel alsof de Chems deze track naast de startbaan van een luchtmachtbasis hebben opgenomen, want om de dertig seconden stijgt er een F16 op. Zó je oren in.
WAAR? Tsja, ik zou willen zeggen: 'waar niet?' Burst generator is één lange take off. Maar als ik toch moet kiezen, check dan de aanloop van 1 minuut 40 tot 1 minuut 57. KaBOEMski!
WETEN? Op 9 juli landde Burst Generator op de camping (en steeg meteen weer op) / credits voor El Fumaro; hij scoutte deze straaljager als eerste

25. SUSAN - MARK KNIGHT
WIE? Hij behoort dan misschien nog niet tot het establishment van het mondiale housecircuit, maar Mark Knight weet wél wat de vloer wil.
WAT? Of Susan uberhaupt wel uit Nul Zeven stamt, weet ik niet eens. Maar Carl Cox sloot er dit jaar z'n Mix Mag-miks mee af en dat telt ook. Tis namelijk een echte: grijns op je gezicht, handen in de lucht, hoofd in de wolken (of de mist). Zo-eentje ja,
WAAR? 'House music' klinkt het op 3 minuut 36. Dan breekt 'dat moment' aan. Het moment voor 'dat gevoel'. Dat duurt tot 5 minuut 01. En dan is er opeens 'dat ándere gevoel'; iets met BINNENNNNNNNN volgens mij...
WETEN? Susan zei hallo op vrijdag 29 juni / Knight riemikste onlangs U'world's Beautiful Burnout

3 opmerkingen:

Anoniem zei

smook: even deze posting misbruiken. Woensdag getuige gewest van een magistraal optreden van Marillion in Paradiso. Gweldige band, verschrikelijk publiek, overweldigende muziek. Met als klap op de vuurpijl een kerstuitvoering (inclusief kerstboom, kerstmannen en sneeuw) van "let is snow". Zie soulseek, marillion live.

Camping zei

Aha, was dát 't wat ik hoorde!

Anoniem zei

smook: yep