zaterdag 15 december 2007

50x07 (24 - 21)

Vlijtig verder richting de laatste twintig. Klikkon doet u hier voor 50 - 41, 40 - 31 en 30 - 25.

24. THE SEA & THE SKY (ASHLEY BEEDLE EARTH REMIX) - FUTURE LOOP FOUNDATION
WIE? Aan hun koosnaampje Fjoetjerloep is te merken dat ze in zeer korte tijd Reunion-intimi zijn geworden. Terecht, de alleskunners overtuigden in 07 zowel met uptempo dansers als hi-quality easy beats.
WAT? De Ashley Beedle-riemiks van The Sea & The Sky was gewoon voorbestemd voor een fanatieke fanbase in ons cultclubje! Of... zou deze op vleugels van violen vliegende hemelvaarder misschien speciaal voor ons zijn gemaakt????
WAAR? Makkie. Van 03.14 tot 04.14 de aanzwellende opbouw en op 04.16 de feel-good-euforie-eruptie! Smile.
WETEN? Zaterdag 4 augustus zagen we 'm fladderden / Laurent Garnier LOVES The Sea & The Sky (en Sjoempje natuurlijk óók).

23. HERE TODAY, GONE TOMORROW - ULRICH SCHNAUSS
WIE? Ullieboelie natuurlijk! Eindelijk kwam hij weer eens met nieuw studiomateriaal en het was het wachten waard. De laagjesman deed was 'ie doen moest. Juste, laagjes smeren! Soms zelfs méér dan 100... (uitslover).
WAT? Een classic Schnauss-track: kolossaal, overrompelend, onontkoombaar en, naturellement, vooral g-e-l-a-a-g-d.
WAAR? Checkpoint 3 minuut 18! Alsof er een squadron B-52 bommenwerpers over je kruin scheert, dan omdraait om je veertig sec later van dezelfde sensatie te voorzien.
WETEN? in de studio geeft de Duitser zijn songs kleuren (echt!) / de Schnauss-maus denderde zaterdag 5 mei de camping binnen

22. A TRUCE - MAX TUNDRA
WIE? Max Tundra is Ben Jacobs. Ik denk dat de Brit als kind nooit binnen de lijntjes kon blijven, met kleuren. Ik denk dat 'ie dat nog steeds niet kan. Ik denk dat we allemaal wat vaker buiten de lijntjes moeten krassen.
WAT? Maxjeman heeft niet langer dan een kleine 2,5 minuut nodig om dit lesje in levenslust permanent in je trommelvliezen te etsen. Het is niet de beste plaat van het jaar geworden, zoals ik even riep; wél de leukste!
WAAR? Eén 'moment' uitkiezen, is bij deze uitspatting van ideeen niet te doen. Het hele ding is namelijk één groot momentum. Luister. Laat je oren nou een keertje buiten spelen.
WETEN? A Truce gaat over een spelletje... Twister! / het tentje van Tundra werd woensdag 24 oktober opgezet

21. SCREAMIN' HANDS (JOSH WINK INTERPRETATION) - RADIOSLAVE
WIE? Matthew Edwards AKA Rekid AKA Radioslave staat in de UK te boek als een DJ/producer die zich niet alleen op voetenwerk maar ook op denkwerk richt. Underworldish!
WAT? Screamin' Hands wordt hier onder handen genomen door techno-legend Josh Wink. En dat leidt tot één van de meest intense en meeslepende danceplaten van het jaar. Na de sublieme opbouw neemt 'ie de volgende route: Tenen, knieholtes, schaamstreek, ruggengraat, pannekoek.
WAAR? De break op 6 minuut 3, gevolgd door een techno-attack die je eerst nog maar eens moet zien te overleven (dat komt wel goed hoor).
WETEN? Zaterdag 14 juli werd dit beest losgelaten / Net als Shonky werd ook Radioslave gevraagd om voor het verjaardagsfeestje van Tiefschwarz een riemiksje cadeau te doen

Geen opmerkingen: