maandag 17 december 2007

50x07 (20 - 18)

Telt u mee? Van twintig naar beneden. De 50x07 gaat nu snel! CLICK voor 50 - 41, 40 - 31 en 30 - 21.

20. ATLAS (DJ KOZE REMIX) - BATTLES
WIE? Dit even koele als crazy collectief uit de Grote Goudrenet flikvlooide in Nul Zeven erg aangenaam met inventieve, experimentele en tegelijkertijd tamelijk toegankelijke moezikale cel-delingen.
WAT? Camping-favo Koze zorgt hier voor een weirde behandeling van het toch al verknipte origineel. Gruizige gitaren botsen frontaal op zijn ongepolijste technotrips. Bedroom-bieten voor dromers? Zoiets?
WAAR? Halverwege, op 3 minuut 38, glippen er plots Knabbel-en-Babbel-vocalen de song binnen. Toegegeven, dat klinkt niet als een aanbeveling, maar eerst 'ns luisteren. Wedden dat je adem stokt?
WETEN? De campingadministratie noteerde vrijdag 15 juni als incheck-datum / geleerden noemen het werk van Battles math rock... (poeh-poeh)

19. MER DU JAPON (KRIS MENACE MIX) - AIR
WIE? Bij een nieuw Air-alboem is steeds die hoop dat de Fransen de magie van doorbraak-plaat Moon Safari zullen reanimeren. Maar de thrill is gone..., want ook op Pocket Symphony gebeurde het niet.
WAT? Toch op plek 19? Mais oui, hoewel daar hulp van buitenaf voor nodig is. Dance-monteur Kris Menace voerde Mer du Japon op tot een brutaal accelererende snelheidsovertreder. Haar in de war!
WAAR? Voor full on mind blowing madness skip je naar 2 minuut 38 om je daarna schrap te zetten voor wat vanaf 3 minuut 10 komen gaat. Niet denken, maar dansen. Dynamite!
WETEN? Deze riemiks is in de 50x07-lijst de hoogst genoteerde nieuwe binnenkomer, want vandaag debuteert hij op de camping / Kris Menace was hier wél eerder te horen als riemikser van Roison en Felix

18. UEBER WIESE - MICHAEL MAYER
WIE? Michael Mayer is één van de uitbaters van het onvolprezen Kompakt-label, dat dit jaar de ene danceparel aan de andere reeg. Niet door hout te hakken, maar door te figuurzagen.
WAT? Mayer himself leverde op de label-sampler Total Kompakt 8 de wonderschone slow burner Ueber Wiese af: een droom op muziek gezet. Geduldig, intelligent en verslavend.
WAAR? Na een lange en hele geraffineerde aanloop maakt Ueber Wiese op 2 minuut 34 een tussensprintje om tien seconden later in een even geraffineerd climaxje uit te monden. Zo beschaafd, zo beautiful.
WETEN? In 2005 draaide mister Mayer op de polder! Shoot, gemist... / Op woensdag 8 augustus waaide Ueber Wiese de camping op (via een zacht briesje)

Geen opmerkingen: