woensdag 19 december 2007

50x07 (17 - 15)

Ik weet het: het gaat wel heel erg hard, maar de tijd ook. Daarom hier alweer het volgende trio! Klik voor naslag: 50 - 41, 40 - 31, 30 - 21 en 20 - 18.

17. THE PILLS WON'T HELP YOU NOW (FEAT. MIDLAKE) - CHEMICAL BROTHERS
WIE? De derde 50x07-notering voor de Chems. Had ik al gezegd dat ze dit jaar DE BOM waren? Daar waar de kudde elkaar kopieert, duwen zij dance naar een nieuwe dimensie.
WAT? De mooiste van het toch al zo mooie alboem We are the night. Met een gastrol voor Midlake, dat deze track voorziet van een nevelige, mystieke gloed. Miraculeus!
WAAR? Op 3 minuut 22 rolt nauwelijks hoorbaar het basje binnen, waarna de stapvoets voortbewegende track alsnog in galop gaat.
WETEN? Na Bandits (op 50) treft Midlake voor de tweede keer doel in de 50x07 / onlangs nog, op 3 december jongstleden, meldde The Pills... zich hier aan de stempelpost

16. IN THIS TWILIGHT (FENNESZ) - NINE INCH NAILS
WIE? Hij begon ooit als slager van industrial metal, maar in de loop der jaren tastte de Amerikaan steeds meer grenzen van de alternatieve rock af, met wisselend succes. Maar Nul Zeven was NIN goed gezind!
WAT? Met behulp van de sonische illusionist Fennesz gaat NIN er hier met je mind vandoor. Deze bloedstollende, duizelingwekkende en verwarrende galmbak brengt je naar plekken waar je nooit eerder was, maar vanaf nu vaker wilt zijn.
WAAR? Checkpoint: 2 minuut 27, als na een krakend en knarsend middenstuk de hemel op je pan ploft. Geweld(ig)!
WETEN? Fennesz' wieg stond in Oostenrijk, maar daar kan 'ie ook niks aan doen / het was dinsdag 20 november dat we er stil van werden op de camping

15. AND DOWN - BOYS NOIZE
WIE? De Berlijnse Boys zaten dit jaar in de slipstream van Justice en Digitalism, met wie ze een voorliefde voor frontaal botsende rock en dance delen. Alboem Oi Oi Oi is zo hard als een stoeprand.
WAT? Een party starter if there ever was one! Wat een beest! Rock en dance, vicious, ongenadig hard, in your face, compromisloos, extreem opwindend. Het is over met de gezelligheid; volume open, luiken dicht..., we gaan los.
WAAR? Easy! De eerste 46 seconden loop je al een hersenschudding op, maar een seconde later begint de ellende pas echt: dance, dance dance! Play hard, party hard! Oef...
WETEN? Woensdag 25 juli deden de boys BOEMMMMM! / een snippet van And Down is verwerkt in laatste Silent iPod Disco Miks!

Geen opmerkingen: