zaterdag 22 december 2007

50x07 (14 - 11)

Tot zover de subtop. Hierna het echte werk! Klikkio voor 50 - 41, 40 - 31, 30 - 21 en 20 - 15.

14. ROSCOE (BEYOND THE WIZARD'S SLEEVE RE-ANIMATION) - MIDLAKE
WIE? Zij weer? Yup, Midlake maakt hier een hattrick! En het komt ze toe: hun multi-vocale future-retro-rock (jawel!) oefende fikse aantrekkingskracht uit op enkele doordenkende dansers. Zoals onze Erol. Ja, ook hij weer!
WAT? Het epische prijsnummer van Midlake's debuutalboem (met de lange naam) wordt in de handen van de Wizard een psycholicious wandeling door wonderland. Roscoe rules.
WAAR? Het intro. Van twee minuten... Da's lang ja, maar niet lang genoeg als Eroltje A. er zoals hier een vloeibare en tollende backwards gitaartrip-flip-flap-flop van maakt.
WETEN? Roscoe zat in de mammoet-posting (vakantieoverdracht) van 30 augustus / Midlake's liedjes gaan over cowboys en indianen

13. 1, 2, 3, 4 (VAN SHE TECHNOLOGIC) - FEIST
WIE? Canadese Lesley Feist (maar je mag Feist zeggen) gaat groot worden. Ze boetseert liedjes met een twist die niet alleen het luisterende oor, maar óók onrustige voeten verwennen.
WAT? Lovely Lesley en feestformatie Van She zorgen met 1 t/m 4 voor een shot feelgood-vitamine! Tenminste, als je de letters F en V probleemloos kunt uitspreken, maar dat terzijde. Partypop in de gloria. HOT!
WAAR? In de openingsminuut is het nog een lief lenteliedje; op 01.04 barst de zomer los. Zon. Blauw. Blij. Snel, naar buiten!
WETEN? 1, 2, 3, 4 werd zowaar 1, 2 keer gepoost (22/6 en 30/10) / Nicky Van She doubleerde ook op de camping, kijk maar

12. SUBURBAN KNIGHTS (ANGELLO & INGROSSO REMIX) - HARD-FI
WIE? Hard-Fi maakt rake radiopop slash rock, maar de spotlights behoren hier toe aan de Zweedse monstermiksers Angello en Ingrosso. Vetter dan vet, maar vreselijk fijn!
WAT? Toegegeven, Suburban Knights is eigenlijk één lange oefening in effectbejag. Uhm..., nou en? Als het effect zo extreem veel euforie veroorzaakt als hier, blijf ik in elk geval ver verwijderd van de klachtenbalie.
WAAR? Dáár! Natuurlijk is dat de drumbreak op 1 minuut 14, gevolgd door de even eenvoudige als besmettelijke yell: 'hey-hey-hey-ho-ho-ho'. Deze moet heul hard!
WETEN? Op maandag 6 augustus heetten wij hard-Fi van harte welkom / Suburban Knights was de closer van de laatste Silent iPod Disco Miks (;

11. NO CARS GO - ARCADE FIRE
WIE? Omvangrijk, onorthodox en ontzettend goed! De Montrealeanen (jaja) van Arcade Fire geven de moezikale douane de vinger: grenzen zijn zóóóó 2006! En diezelfde vinger ging ook richting yours truly, vanwege vooringenomenheid...
WAT? No Cars Go is een razende rock 'n roll-kermis die de Polyphonic Spree-fanclub - maar ook die van Grandaddy - zeker zal aanbidden. O-ver-wel-di-gend.
WAAR? De finale van No cars Go (vanaf 4 minuut 33) komt aan als een orkaan. Hoe zou dat op een Reunion klinken?
WETEN? Arcade Fire speelde dit jaar in ons weiland de Alpha naar de maan / weet je nog, vorige week woensdag?

Geen opmerkingen: