zaterdag 23 juni 2007

float

Klokslag zaterdag en je krijgt alweer een miks voor je kiezen! Dit keer niet yesterday’s dinner, zoals de Micromiks hieronder, maar een gloednieuwe Camping cut. Camping’s Criminal Minimal Miks: geïnspireerd door het Trentemoeller-themaweekend van vorige week. Zijn breed uitgesponnen minimale borduursels en ook het precisiewerk van z’n soortgenoten staan aan de basis van wat je misschien wel het beste kunt omschrijven als muzikaal ruimtetoerisme. Want ja, het is spacen geblazen! Alle tracks krijgen alle tijd om zich te ontvouwen en al hun geheimen prijs te geven. Veel full lenght derhalve, 11 nummers slechts. Maar wát voor noemmers: Ame’s stoomboot Enoi, Trent’s Gamma en ‘Bobi’, Nathan Fake’s Long Sunny, maar ook zweefvliegtuigen van Gui Boratto en Bookashade.

Er zijn drie manieren om Camping’s Criminal Minimal Miks optimaal te beluisteren:

1) bank
Wie het zo nu en dan doet (of eigenlijk: kan doen), weet hoe lekker het is: alleen thuis, op de bank, muziek (hard) aan, ogen dicht, je wentelend in de twilight zone tussen slaap en waak. Deze miks is er voor geschapen, want hij neemt je mee! Ver weg van hier. Heel ver weg. You are now, officially, floating in space.

2) auto
Lange autoritten zijn soms such a drag... Maar niet met deze frisbee in de car-stereo! Wat zeg ik? Zelfs files worden feestjes. Zo onthaastend en relaxed zijn deze bieten. Pas op, niet op repeat zetten, want je kachelt zo door naar Lapland.

3 LLReunion
We kennen ze allemaal, die final hours van de LLReunions: moe van het jumpen, maar nog lang niet klaar. Even zitten, even dribbelen... Nog snel een vlinder vangen? Hóóg tijd voor de Criminal Minimal Miks! De idele soundtrack voor het late/vroege werk. Hij tilt je weer op, lift je naar de second coming. Poei.

Maar beperk je vooral niet tot bovengenoemde momenten. Dat zou zonde zijn. Want hoewel ik natuurlijk best wel weet dat ik elk miksje pleeg aan te prijzen als het beste uit het Westen (skoezie, dat is beroepsdeformatie, ik promoot voor m'n brood), durf ik het nu wel aan om te zeggen dat deze echt één van mijn mooiste miksen ever is. Qua miksing skills, maar ook vanwege de eenheid en de sfeer. Ja, het ding deugt! Dus geef 'm een kans, geef 'm een swing. Pls.

LISTEN&LOAD: Camping's Criminal Minimal Miks
Click da pic voor kamerbreed artwork & tracklisting

Geen opmerkingen: