maandag 18 juni 2007

muzikale fruitmand

Zuster, zuster! Hellup! M'n neus bloedt! Stil maar, dit blog doet aan verpleging. Als we je met die uppercut van The Gossip een auditatieve bloedneus bezorgen, wurmen we er nadien natuurlijk wel twee auditatieve watjes in. Zo zijn we dan óók weer.

De EHBO van dienst wordt gevormd door The Free Design: een tot voor kort schromelijk miskend Amerikaans collectief uit de jaren zestig. Hoewel The Free design net als The Beach Boys en The Association al heel vroeg expirimenteerde met complexe harmonien en onconventionele arrangementen, leverde het ze niet veel meer op dan een voetnoot in de moderne muziekgeschiedenis. Totdat een aantal hedendaagse artiesten, onafhankelijk van elkaar, in interviews hun liefde aan het vergeten ensemble verklaarden. Daarna ging het snel.

...sunshine...


De liefhebbers (onder wie Belle & Sebastian, Danger Mouse, Stereolab en Super Furry Animals) besloten hun favorieten FD-songs te riemiksen en onder de titel 'The Free Design Redesigned' op plaat te zetten. Mét succes! De intelligente sunshine pop uit de sixties bleek wonderwel te gedijen bij de toegevoegde hip hop-, dance-, jazz- en pop-elementen. En ja hoor: eindelijk - 30 jaar na dato - was er de erkenning. Hieronder hoor je het lieflijke I found love, dat na de bewerking van Styrofoam en Sarah Shannon is veranderd in een sprankelende moderne popsong, die niet zou misstaan op de Best of's van Belle, K's Choice en Betty Serveert. Als dit het bloeden niet stelpt...

LISTEN&LOAD: I Found Love (Styrofoam & Sarah Shannon Mix) - The Free Design
INFO: The Free Design redesigned on Amazon

Geen opmerkingen: