vrijdag 15 juni 2007

IJsblokjes

Vorige week, in het mondaine Wapse, hoorde ons aller Smook voor het eerst de reeds vorig jaar oktober speciaal voor hem geroerbakte Chill-bonus uit de verjaardagsreeks Super-Smook 40! 'Nooit van gehoord', aldus Fumar. Nou jááááááá! Die ligt natuurlijk ergens in die gedempte vijver van 'm, maar hey, ik ben de beroerdste niet. En op trouwe luisteraars moet je zuinig zijn. Héél zuinig.

Vandaar nu in de herhaling: Camping's Super-Smook 40! BONUS Miks - The Chill. Mond vol, maar nievoorniks! Je hoort hier bijna zonder uitzondering louter evergreens uit onze Reunion-juke box. Maar dan wel die van het kabbelende soort. Wat kabbelt er dan zoal? Even grabbelen: Lamb's hemelse Gabriel; Fake Plastic Trees uit de tijd dat Radiohoofd nog liedjes maakte; dEUS' maanlicht-serenade Nothing really ends; Les Fleur in de 4 Hero-work out, Days go by acoustic style... stuk voor stuk spoelen ze aan. Zacht wiegend op de branding. Ze gaan vergezeld van een enkel nieuw noemmertje, zoals het ontroerende Proof van I am Kloot (wat zijn ze eigenlijk goed!) en het niet minder beeldschone piano-epos Prt. 2 uit de Koln Concert van Keith Jarrett.

Miksologisch geen hogere wiskunde, deze chiller. Maar als behang voor een ondergaande zon, doet 'ie z'n ding wel. Conclusie: hot tunes voor cool cats (and ice bears). Wel een ijsblokje erbij.

LISTEN&LOAD: Camping's Super-Smook 40! BONUS Miks - The Chill
(en click the pic voor full screen artwork)

Geen opmerkingen: