woensdag 13 juni 2007

you and me, just hanging around

Haar website wordt al een jaar niet meer bijgehouden en op niet één festivalaffiche prijkt haar naam - zelfs niet ergens onderaan, in kleine letters. Mmmmm... Hóóg tijd voor de vraag: wat is er toch gebeurd met GEMMA HAYES? Wil je het weten? Ik ook! Het lijkt er op dat de zo veelbelovend aangevangen carriere van het Ierse nachtegaaltje wel héél vroegtijdig ten grave gedragen is. Veel te vroeg natuurlijk. Veel te snel.

...pep...

Toegegeven, haar tweede langspeler viel eigenlijk bitter tegen (een mediocre gooi naar mainstream-succes), maar come on, iedereen maakt fouten. We gaan allemaal wel een keer languit op onze plaat. Maar dan sta je daarna gewoon weer op, klopt het stof van je kleren, plakt een pleister op je knie en sluit vervolgens vrede met het idee dat je nooit zo groot zult worden als, pakweg, een U2 (godzijdank niet...). Ben bang dat dit pep-praatje voor Gemma te laat komt. En dat is best jammer, want dan zullen we het altijd moeten blijven doen met dat briljante debuutalbum Night on my Side. En met wat unreleasde kruimels, die je heel sporadisch van het web kunt oprapen. Zoals deze mooie, breekbare cover van Cyndi Lauper's Time after Time.

Nou Gemma, so long dan maar!

LISTEN&LOAD: Time after Time - Gemma Hayes
INFO: Gemma Hayes on the web (doe geen moeite = verlaten)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

smook zegt:fijne vrouw die Gemma, zeg maar gerust een hele fijne vrouw, tenminste als zij het is op die foto.

Anoniem zei

smook zegt: DJ!!

Ik zie het nu pas. DE campinggasten staan op de site!!!
GEWELDIG

Anoniem zei

Ja Smook, dat is Miss Hayes herself op de foto. Die heb ik in NY dus op tien meter afstand in een nachtclub een akoestisch concert zien en horen geven. En geloof me: in het echt is ze nog fijner (;

Maar het gaat om de muziek he...

En yep, leve de koele Campinggasten!

Doei Bro!