donderdag 23 augustus 2007

véél te vroeg

En subiet weer een blik in de polderparadijselijke achteruikijkspiegel. Dit keer koekeloeren we naar iemand die niemand van ons meemaakte. Denk ik. Want Jack Penate, het hier ter tafel liggende geval, had de twijfelachtige eer om op vrijdag rond de klok van drie de vroege festivalvogels in de Lima op te warmen. En wat hadden die early birds een geluk. Penate is fun! Maar dat niet alleen; hij is ook goed.

...Om over je voeten maar niet te spreken...

In de UK is de nog slechts 23-jarige Spaanse/Engelsman cq. Engelse/Spanjaard een kleine sensatie aan het worden dankzij zijn eigenzinnige visie op het normaliter zo plechtige vak van singersongwriter, waar 'moeilijk kijken' en 'ernstig klinken' de voornaamste functievereisten zijn. Nou, volgens Jack dus niet. Ja, Penate doet in liedjes, maar doet dat vervolgens met zoveel energie en joie de vivre dat de zon als op commando gaat schijnen. Houd bij het horen van, bijvoorbeeld, Torn on The Platform je gezicht nog maar eens in de plooi. Om over je voeten maar niet te spreken. Pop-meets-ska-meets-rock-meets-reggae-meets-soul-meets-singersong anyone?

Zou de vloer in WGD het houden als we deze straks loslaten?

LISTEN&LOAD: Torn on The Platform - Jack Penate
INFO: Jack on Myspace

1 opmerking:

Anoniem zei

Sloopski zegt: kan alleen maar zeggen dat dit ook weer een heerlijk muziekje is, hoewel het me wel bekent in de oren klinkt. Ga zo door camping