woensdag 29 augustus 2007

Big Mac

Als we dankzij de Kings of Leon toch al in de U. S. of A. aan het buurten zijn, kunnen we net zo goed nog even op visite bij Tante Stevie. Stevie Nicks, that is: de Grande Dame van Fleetwood Mac. Lastig geval, Stevie en haar band. Fleetwood Macs eerste twee (en een halve) albums zijn meesterwerken. Alom erkend als zeer invloedrijke mijlpalen in de pophistorie. Eigenlijk hadden ze daarna gewoon moeten omkomen in een vliegtuigongeluk of, second best, berooid en verslaafd hun dagen in de goot moeten slijten (in beide gevallen een keiharde garantie om 'legendarisch' te worden). Maar nee hoor! De dames en heren van de Mac moesten zonodig eigenwijs zijn. Ze bleven leven en werden schathemeltje rijk. Een gezonder en waarschijnlijk ook een iets gelukkiger alternatief dan de gememoreerde legende-optie, true, maar het gevolg was helaas wel dat ze ons op den duur lastig gingen vallen met ongeinspireerde, zouteloze dertien-in-een-dozijn-deunen. De glans van vroeger werd met elk nieuw album doffer en doffer.

Gelukkig maar dat er Museumstukken zijn! Landslide in dit geval. Eén van de meest schitterende stille liedjes die Moeder Pop ooit het leven schonk. En ach, dan fantaseren we die vliegtuig-crash er toch gewoon bij?

LISTEN&LOAD: Landslide - Fleetwood Mac
INFO: Fleetwood Web

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Smook zegt: Hey camping, hoe moet dat nou met de achterblijvers als jij op vacantie bent? Kun je niet een download tip voor elke dag achterlaten? Anders is het zo afkicken voor ons?

Anoniem zei

Hahahahaha, goed idee! Zal ik doen.

Nog beter idee: ik geef jou toegang tot het editorial gedeelte van de site. Kun jij me waarnemen. Gewoon af en toe een liedje plaatsen (via Szhare.net) en daarna met paint een beetje frobelen met afbeeldingen. Veel borsten en billen. En klaar is Kees! Smook in dit geval.

Doen of doen? Geheel vrijblijvend hoor. Nul druk om ook maar iets te poosten, maar wel de mogelijkheid als je er zin in hebt!

Juapo zei

Hey bro, gouden vakantie tipski bij de post Kort (on-)Amerikaans hieronder! Have fun op vakansie.