donderdag 23 augustus 2007

where did I go wrong?

Hoe goed is fout? Kan fout eigenlijk wel goed zijn? En is het wel zo goed dat fout nooit goed mag zijn?

Zo, goedemiddag! Of is het nou juist foutemiddag...? Naja, wees niet bevreesd, ik zal niet de salon-Sigmund gaan lopen uithangen. Het gaat hierboven slechts over zogenoemde 'foute' muziek. Camp. Cheese. Liftmuziek. Zulks. Met de site van James Holden als vertrekpunt kwam ik via een heleboel via's op een domein, waar ik kennismaakte met Peter Nero. Jaja, meteen al een goed foute artiestennaam (vast een Duitser, die gewoon Peter Schwarz heette). Enniewees, in de late sixties slash vroege seventies doodde Peter zijn tijd met het kofferen van hippyhits. Op een manier zoals James Last het deed. Instrumentaal: pianootje, elektriek slaggitaartje, strijkje op de achtergrond, stenen-tijdperk-synths en het onvermijdelijke dameskoortje om het refrein mee te neurien.

...Tirol...

Kortom, muzikaal behang voor de hotel-lobby. Ook vaak ingezet als soundtrack voor schalkse soft-pornootjes, die om raadselachtige redenen altijd in Tirol zijn gesitueerd. Erg fout dus. En in het geval van Peter Nero is het zelfs zó fout dat het uiteindelijk weer goed wordt. Zijn interpretatie van drie hits uit de flower-power-musical Hair klimmen sinds kort dagelijks een trede hoger op mijn iTunes-ranglijst van '25 meest afgespeelde tracks'. Yep, guilty as charged. I luv it! Foek fout, tis fantastisch. Peter Nero? Ik zeg: Peter Hero!

LISTEN&LOAD:
Where do I go - Peter Nero
Good Morning Starshine - Peter Nero
Hair - Peter Nero
INFO: Peter Nero on the web (DIT MAG JE NIET MISSEN! Check vooral Peters gedaantewisselingen in de periode 1958 - 2001. Maar óók speciale aandacht voor alle alboemtitels. Classic stuff!)

Geen opmerkingen: