zaterdag 13 oktober 2007

De hoofdprice

Over D.A.N.C.E. van Justice is alles zo'n beetje wel gezegd en geschreven. Geen tijdschrift dat het duo niet op de cover zette, geen producer die dit nummer niet van een riemiks voorzag. En ook hier hadden song en band bepaald geen aandacht tekort. De administratie van Campingdisco telt, even kijken, 1, 2, 3, 4, 5, 6, maar liefst 7 (!) bezoekjes. Een te verdedigen aantal overigens, want zowel Justice als D.A.N.C.E. behoren tot het allerbeste wat 2007 te bieden had. Echter, de enorme hype heeft óók de aandacht getrokken van het veelkoppige monster dat overkill heet. En als dat beest je eenmaal tussen z'n kaken heeft, dreigt het gevaar dat je op een dag als James Blunt wakker wordt!

...gierende climax...

'Waarom dan toch dit verhaal?'. Heel begrijpelijk, maar zo valide als de vraag is ook het antwoord: namelijk, omdat Stuart Price D.A.N.C.E. onlangs heeft aangeraakt. Toegegeven, béétje aan de late kant, maar dat vergeef je hem meteen als je hoort wat hij hier presteert. Want de man achter - houd u vast - Paperfaces, The Thin White Duke, Jacques Lucont, Zoot Woman en Les Rhythmes Digitales, injecteert de Justice-hit met dezelfde extreem hoge dosis adrenaline als waarmee hij Gwennie's What you waitin' for en Missy's Lose control tot Reunion-classic promoveerde. Inclusief zijn beroemde lange aanloop naar een gierende climax. Daar is het dus nooit te laat voor.

LISTEN&LOAD: D.A.N.C.E. (Les Rhythmes Digitales remix) - Justice
INFO: Les Rhythmes Digitales digitale thuis

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey hallo! De overkant meldt zich weer na een lekker weekje nazomeren op tempo van ongeveer blockhead's the strain, muchos heerlijk... Nieuwe Silent disco requests heb ik reeds over de virtuele schutting gegooid!
Hasta la vistala3!

Anoniem zei

smook zegt: wat een knaller!

Anoniem zei

Ola schijf-ruiter! Justice is in da Paradiso op 24 nov zoals Smook eerder al deed vermoeden. Nu echter in de verkoop. Ook in de verkoop Tiga op 30 december, qua timing geef ik de voorkeur aan de laatste. Anybody??? Pie-es Oblivion with belletjes is nu helemaal binnen te halen op slsk. Na de donkere tweede trek is nummer drie een stuk lekkerder en vertrouwder, hou vast vast die mot! Juapo

Anoniem zei

ola,

'k laat 24 november (justice)voorbij gaan, met pijn in 't hart overigens.

Anoniem zei

Aiaiai! Justice op de 24ste is naaaaais. Tiga op de 30ste is voor mij om logistieke redenen niet halbaarrrrrrrrrrr.