dinsdag 16 oktober 2007

balled & beautiful

Hoe heilig zijn heiligdommen? Kent de muziekwereld ook beschermde diersoorten? Is het tijd voor een Blijf-Van-Mijn-Liedje-Huis? Met andere woorden: moeten legendarische liedjes onaantastbaar blijven of mag je ze aanraken? Dat dilemma is inmiddels zo vaak voorbij gekomen dat ik er bij deze maar een eigen label voor invoer. 'Labels' zijn de steekwoorden onderaan de postings, zodat de lezer in één oogopslag kan zien hoe het stukje dient te worden geduid (hoewel dat bij de labels hier op de camping niet altijd even eenvoudig is, dat geef ik toe). Hoe dan ook, daar komt per direct dus het label 'Koorddansen' bij. Want dat is het bijna altijd, als er weer eens een waaghals de moed slash hoogmoed had om op een moezikaal meesterwerk te gaan lopen kliederen.

...op z'n Reuniaans...

Vandaag op het koord: DJ Greg Wilson, met een riemiks van de Talking Heads-klassieker Psycho Killer. De van het magistrale live-alboem Stop Making Sense afkomstige uitvoering om precies te zijn. En dat hoor je hier meteen, want Wilson geeft de crowd noise gedurende de gehele track een prominente plek. Verder houdt hij het overigens simpel. Waar het origineel, geheel in stijl met de songtitel, tamelijk maniakale en ongecontroleerde momenten kent, kiest Wilson voor een kale benadering. Minimal bijna, zoals hij deze miks optuigt met uitsluitend de slaggitaar en de droge drums uit de opening van de oorspronkelijke versie. En dan gebeurt er iets moois: 'the art of repetition', pleegt men zulks te noemen. Of op z'n Reuniaans: 'een skindipper'. Fascinerende track, waarmee Wilson in mijn ogen knap op het koord blijft balanceren. Your verdict?

Pie-S: graag óók uw aandacht voor de subtiele verwijzing naar de songtitel in het artwork! Psycho > Hitchcock > douchegordijn... Snappie? Of is dat een hele sneue poging om voor één keer een (soort van) rechtvaardiging te vinden voor al die plaatjes van geheel of half ontklede mevrouwen? Uhm..., laat maar.

LISTEN&LOAD: Psycho Killer (DJ Greg Wilson edit) - Talking Heads
INFO: Headsnet & Wilsonweb

Geen opmerkingen: