vrijdag 5 oktober 2007

Victoria's secret

Soms weet je dat bepaalde tipski's niet veel vrienden zullen maken. Is niet erg, want je kunt nou eenmaal niet iedereen te vriend houden -hoewel ik een niet te onderschatten deel van mijn leven het tegenovergestelde dacht. Maar misschien is dit niet de plek en evenmin de tijd om daarover nou eens lekker te gaan lopen uitwijden...

To the point: het gaat over Victoria Williams. Zij is het die (denk ik) niet veel vrienden gaat maken. Want ze is een beetje een rare mevrouw. Gek stemmetje, vreemde muziek (en mevrouw Willems ziet er ook een beetje merkwaardig uit). En ze zingt over raadselachtige zaken, zoals schoenen, koekepannen, grote vissen, draaimolens en zomers vol drugs. Als je haar voor het eerst hoort, denk je vermoedelijk: wat een vreemde muziek maakt die rare mevrouw met dat gekke stemmetje (en wat ziet ze er merkwaardig uit). Als je haar voor de tweede keer hoort, denk je dat nog steeds. En de derde en vierde keer ook. Maar misschien kom je niet eens tot dat aantal en heb je wel iets beters te doen dan te luisteren naar liedjes die Teerbuik en Veervoet heten.

...kronkelende...

Of... Of je valt voor Victoria. Als een blok. Omdat ze de wereld nog steeds door de ogen van een kind bekijken kan. Omdat ze spannende en grappige verhalen vertelt. Omdat haar kromme, kronkelende liedjes zo bijzonder mooi zijn. Hier hoor je er zes. Vier van haar eigen albums en twee afkomstig van een speciaal voor (en met) Williams opgenomen benefiet-plaat, waarvan de opbrengsten bestemd waren voor haar medische behandelingen. Victoria Williams lijdt aan MS. Attentie-attentie voor Eddie Vedder-fans: het duet dat hij hier met de Amerikaanse zingt, gaat door merg en been. Dus... 'an introduction to...'.

LISTEN&LOAD:
Crazy Mary - Pearl Jam & Victoria Williams
Can't cry hard enough (live) - Victoria Williams
Frying Pan _ Evan dando
Opelousas - Victoria Williams
Crazy Mary - Victoria Williams
Nature's way - Victoria Williams (with Dave Pirner)
INFO: Victoria's web

Geen opmerkingen: