vrijdag 21 september 2007

driver seat

Voordat ik dit weekend een poging ga wagen om eindelijk weer eens een VERS miksje te schroeien, schiet ik nog snel even (buitenkantje voet) een early work jullie kant op. En wel DJ Camping's Gran Tourismo Volume 3, stammend uit de zomer van nul vijf. Een non-dance-disc, voor de verandering. Vergeet de vloer, deze is voor de voiture. De Gran Tourismo-reeks was destijds namelijk bestemd om de lange rit van de hoofdstad naar het Italiaanse Umbrie enigszins te veraangenamen. Een moezikale massage voor de chauffeur: kalmerend, sfeervol en ontspannend. Maar ook weer niet te rustgevend, om een innige omarming met de vangrail te voorkomen. Uiteraard diende er zo links en rechts óók meegezongen te kunnen worden! Luidkeels. Én vals, als het even kan.

Wel, het kan hier allemaal. Gran Tourismo Vol. 3 is een heuse genrehopper; een (verboden woord!) eclectisch miksje, waar de meest uiteenlopende bewoners van Planet Pop vreedzaam co-existeren. Véél verschillen, maar toch samenhangend. Juist dát maakt GT3 nou net iets specialer dan de rest. 'Het voegt goed', zoals Sjoemp dat pleegt uit te drukken. Soort van warm fuzzy feeling... Hopelijk horen (en voelen) jullie wat ik bedoel. En voor de goede orde: als je binnenkort nou toevallig niet in Umbrie hoeft te zijn, kun je dit mikske desondanks best beluisteren hoor. Maak je die reis toch gewoon in je hoofd?

LISTEN&LOAD: DJ Camping's Gran Tourismo Vol. 3
Click de pic voor full screen artwork & tracklisting. De set-list bevat helaas veel 'unknowns' omdat de originele aantekeningen uit 05 verstoppertje speelden.

Geen opmerkingen: