zondag 16 september 2007

Versterkt

Si, slotdag van de WONDERWEEK (hoor ik een snik daar aan de overkant?). Vanochtend de bewijsvoering voor mijn eerdere bewering dat Stevie een buitengemeen invloedrijk artiest in de muziekgeschiedenis is/was. In de breedste zin des woords, that is. Hoe de soul-samenleving en het reggae-volk Wonder's songs adopteerden hoorde je al; hoe het rock-ras dat deed niet. Nog niet. Want luister naar deze afgeschminkte versie van I don't know why (I love you). Uitgevoerd door The Bent Backed Tulips (A.K.A. Dramarama): een viertal uit de U. S. of A. dat halverwege de nineties met het alboem Looking Through een akelig mooie poprock-plaat maakte, die helaas slechts door een handvol devote fans en onderstaande paardekop op het schild werd geheven.

...vuur...

Nee, dan was het lot de tweede act die hieronder het podium beklimt bepaald gunstiger gestemd: de Chili Peppers. Ja, ook zij waren besmet met het virus van Kleine Steef, zoals je aan de hand van hun stomende vertolking van Higher Ground wel horen kunt. Wat een foenkende kruisraket! Helaas is het vuur dat de Peppers kenmerkte toen ze deze track opnamen, inmiddels goeddeels gedoofd. Maar dat geheel terzijde. We hadden het over de vraag hoe Stevie óók de rockers beinvloedde. Nou, zo dus.

LISTEN&LOAD:
I don't know - Bent Backed Tulips
Higher Ground - Red Hot Chili Peppers
INFO:
Bent Backed Tulips & ze Pepperoni's op het www

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Thanx voor die fantastische Wonderweek... heb je in de gaten dat de zon non-stop heeft geschenen? Ik ben klaargestoomd om die lange koude winter door te komen! lalalalalalalalalala3

Anoniem zei

Inderdaad, 't wordt weer zomer! Kan niet anders zijn dan correlatie tussen warm weer en warme muziek. Het is fijn!