dinsdag 18 september 2007

INNERLIJK

Mocht die gast in je luie stoel na acht minuten Middleton toch schouderophalend opstaan om vervolgens met droge ogen te beweren dat hij/zij nog steeds geen schoonheid in dance ontdekken kan, heb je de keuze uit twee dingen: 1. inspecteer zijn/haar schedel minutieus totdat je dat gaatje in zijn of haar hoofd gevonden hebt (en daarmee ook de verklaring) of 2. dwing uw gast - desnoods kwaadschiks - opnieuw , met koptelefoon en al, in die luie stoel te gaan liggen en zet dan deze op. At les van Innerzone Orchestra: één van de vele sideprojects van dance-genie Carl Craig. Hij is sowieso al bijna hoofdelijk verantwoordelijk voor het feit dat het dancedomein tegenwoordig óók plaats biedt aan innerlijke beschaving en zelfs eruditie! Dankzij Carl dus.

Als je nog zeven en een halve minuut over hebt, hoor je het hoe en waarom. Eigenlijk wordt het bewijs al in de eerste minuten geleverd, aan de hand van een op haar tenen tippelende pianoproloog. Maar het mooie is: the best is yet to come! Craig en kornuiten trekken de track hierna langzaam op gang. Fuseren vervolgens de flair van jazz met het dwingende van dance. Aangevuld met geluiden en geluidjes die ze van de maan gepikt moeten hebben. Kan niet anders. En die gast in die stoel? Tsja, als deze meneer of mevrouw nu nog niet overtuigd is, rest je helaas niets anders dan met een héél bot mes zijn of haar oren af te snijden... Nou ja, of gewoon maar vrede sluiten met de gedachte dat smaken verschillen. Up to you (;

LISTEN&LOAD: At les - Innerzone Orchestra
INFO: Carl's orkest op het web

3 opmerkingen:

Anoniem zei

smook zegt: dj, van welke cd is dit afkomstig. Tamelijk goed!Zeg maar gerust erg goed

Anoniem zei

Afkomstig van het Innerzone Orchestra-alboem Programmed. Uitgegeven op het label Talkin Loud en wordt gefiled onder Minimal /Tech House.

Anoniem zei

zie ook:
http://www.juno.co.uk/ppps/products/47483-01.htm&highlight=innerzone%20orchestra