dinsdag 25 september 2007

VLOEIBAAR

Niet voor het eerst signaleer ik dat er hier echt véél te weinig aandacht is voor 'zwarte muziek', om maar even een oneerbiedig containerbegrip te gebruiken. En dat roep ik overigens niet vanuit politiek-correcte motieven, maar uitsluitend op basis van de moezikale relevantie. Want let's face it: het Afro-Amerikaanse erfgoed is nou eenmaal geen domein voor bleekneuzen, hoe goed wij whities het soms ook bedoelen. Talent voor soul (in welke vorm dan ook) is eenvoudigweg genetisch bepaald.

Bewijstuk 1-A: de uit 1975 stammende rare groove classic Keep it up van Milton Wright. Synthetische soul voor de dansvloer. Lekker loose. Waanzinnig warmbloedig. Met de authentieke natural cool die misschien wel exclusief op zwarte muziek van toepassing is. Zelden klonk de tekstuele platitude 'oe baby' zo vanzelfsprekend en zo geloofwaardig als hier. Méér goed nieuws: wie hierop danst, krijgt automatisch elastieken heupen. Let maar op, 9 november laat ik 'm los.

LISTEN&LOAD: Keep it up - Milton Wright
INFO: Milton Wright op Last FM

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een klein zwart blokje tussen plusminus 00.00 en 2.54 uur op 10-11-07 kan ik alleen maar toejuichen! Laat deze maar lekker los! lala'3

Camping zei

Olala'3! Van 00.00 en 2.54 uur slechts? Geen probleem hoor. Nog verzoekjes?