woensdag 12 september 2007

Onderwereld komt boven

HAPPY DAYS voor ons sektarisch genootschap, want ik lees net dat de heren Hyde en Smith deze maand een nieuwe plaat onze kant op sturen. Oblivion with Bells gaat 'ie heten. De happy few die al een tipskie van de sluier opgelicht kregen, beschrijven 'm als volgt: 'A widescreen dish of aural delights, from techno terrorism to ambient acoustics'. Bon!

De verwachtingen zijn uiteraard zéér hoog gespannen. Alleen al omdat Underworld - want daar gaat het hier over, maar dat is needless to say - er niet minder dan vijf jaar over hebben gedaan om de opvolger van A Hundred Days Off in elkaar te schroeven. Dat kan twee dingen betekenen: 1) het zijn gewoon lazy bastards die van 2002 tot nu een beetje met hun pielemoos hebben lopen spelen of 2) ze vonden het vorige alboem zelf eigenlijk ook een ietsiepietsie ondermaats en hebben de afgelopen jaren elke wakkere seconde benut voor een allesvernietigende comeback. Moeder B pls!

Enniewees, we zullen het snel weten. Snel genoeg om de beste track van de nieuwe plaat op de Reunion in de praktijk te toetsen. Tot die tijd doen we het nog even met hun oude werk. En dan ook meteen maar héél oud spul. Listen & load Doot Doot van Freur: de eighties-act waarmee Karl en Rick ooit hun eerste stapjes zetten. Aaaah, schattig...

LISTEN&LOAD: Doot Doot - Freur
INFO: Underworld on the web

2 opmerkingen:

Juapo zei

Wow, da's pas lekker fijn news! Ik kan het blindelings aan je overlaten om ons te ontmaagden met die terroristische schaal van akoestiek? Of moeten we allemaal overuren draaien op de zielzoeker, wedstrijdje, hahaha.

Anoniem zei

Smook zegt: Underworld 9-11 in HMH. Wij 9-11 L.L. reunion.
Dat vraagt om een special underworld mix van dj camping.
Wij wachten af in spanning!