zaterdag 28 juli 2007

GEEL

De status van Ollanda als dance-natie is een twijfelachtige. Tenminste, voor mij dan. Want op papier hebben we niks te klagen. Sterker nog, de mondiale DJ-Top-10 kleurt al jaren oranje. Maar ja..., stuk voor stuk met trance-knakkers. De Tiesto's en Armin's van Buuren van deze wereld. Oh ja, en vandaag de dag hebben we ook nog Fedde LeGrand. Brrrrrrrr..., de Marco Borsato van de dance.

Godzijgedankt dat er nog een (bescheiden) contingent landgenoten is dat óók in de meer ondergrondse dance-uithoeken de driekleur hoog houdt. Dexter bijvoorbeeld, of Michel de Hey. Maar ook Joris Voorn, Rednose Distrikt en Kraak & Smaak. Speedy J niet te vergeten. En tot slot het hier ter tafel liggende Noisia. Een vaderlands collectief dat meters maakte in de Drum 'N Bass en Breakbeat om vervolgens tegen techno aan te leunen. Hun nieuwe plaat heet Yellow Brick: een kolossaal monster. Wegrennen heeft geen zin. Hij grijpt je en laat je niet meer los.

LISTEN&LOAD: Yellow Brick - Noisia
INFO: Noisia on Myspace

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Sorry DJ C...ik ben er niet ondersteboven van. Wel van je eerder geplaatste Fred Everything en Imogine Heap, heerlijke tracks! Ook Yeasayer een fijne tip!!!
greetz timmerik

Camping zei

Timmermannnnnn! Kan niet altijd raak zijn he. Fijn dat Fred wel bevalt. Die moet je eens op vol volume proberen. Wicked!