zaterdag 7 juli 2007

nobody listens to...

Hoewel Underworld er hoofdelijk verantwoordelijk voor was dat techno nog enigszins in de vaart der volkeren omhoog gestuwd werd, blijft het een genre apart. Zeker als het de pure, onversneden soort betreft. Komt vooral omdat techno nou niet bepaald als huiskamervriendelijk te duiden is. Integendeel. Als je ervan verzekerd wilt zijn dat het ongenode bezoek binnen 60 seconden maar weer eens op huis af gaat, moet je gewoon even een knalharde technoplaat draaien. Probaat middel.

Geen hoge aaibaarheisfactor dus. Maarrrrrrrrr, wie graag grenzen verkent (of verlegt), gaat zich in technoland uitstekend vermaken. Uitdagende muziek, vaak voorzien van een lang uitgerekte, monotone opbouw. Steeds iets hoger. En niet zelden ook steeds iets harder.

Hier hoor je twee tracks van Jerry Abstract: één van de grootste technobeloftes van dit moment. Enevim neemt de tijd op om gang te komen, maar beloont je gaandeweg met een langzaam opstijgende acid lijn en Luvbytes is een full on old skool party plaat. Geef ze de tijd, dit is van de lange adem. Adembenemend, that is.

LISTEN&LOAD:
Enevim - Jerry Abstract
Luvbytes - Jerry Abstract
INFO: Jerry Abstract on Myspace

Geen opmerkingen: