vrijdag 20 juli 2007

rieleks

Deze riemiks van Cortney Tidwell's Don't let stars keep us tangled up kaatst inmiddels al zo'n maand of twee met regelmaat door mijn KTF, maar sinds een dag of twee (hey, geinige titel...) komt 'ie pas goed binnen. Beetje laat misschien, maar dat lot schijnt nogal aan mevrouw Tidwell te kleven. Want ook de zogenoemde 'serieuse muziekpers' keek aanvankelijk volledig over de debuterende Amerikaanse heen.

Gelukkig is het allemaal goed gekomen, want Tidwell wordt inmiddels vergeleken met alles wat mooi is, van Joni Mitchell tot Kate Bush. En geef toe, dan heb je niks te klagen. Enniewees, die fraaie rapportcijfers drongen daarna ook door tot enkele vertegenwoordigers uit de dance department. Dat zie je wel vaker gebeuren als het pop-journaille een nieuw knuffeldier heeft: dan komen de knoppendraaiers ook even snuffelen. Een riemiksje kan immers behoorlijk profijtelijk zijn.

...als die mevrouw hierboven...

Dit keer was Ewan Pearson er als snelste bij. En dat is goed nieuws. Pearson is momenteel één van de meest gewilde danceproducers en hij laat met dit warme, gloedvolle werkstuk horen waarom. Wat een zeldzaam zorgvuldige mix, met een subtiel evenwicht tussen het bijna kwetsbare karakter van het origineel en de benodigde bieten voor de dansvloer. Sterkste punt van Pearson's productie is de geduldige opbouw. Stapje voor stapje. Steeds een trede hoger. En hoger... Ja menson, it's all about the opbouw! Dus..., laat je gaan, geef je over (zo ongeveer net als die mevrouw hierboven).

LISTEN&LOAD: Don't let stars keep us tangled up (Ewan Pearson remix) - Cortney Tidwell
INFO: Cortney Tidwell on Myspace

Geen opmerkingen: