zondag 8 juli 2007

Opnieuw een poging dit wel erg bleke blog van wat kleur te voorzien. En dan meteen maar met het meest kleurrijke gezelschap uit de muziekgeschiedenis: George Clinton's Parliament! Dit rondtrekkende funkcircus (later opererend onder de naam Funkadelic) voerde het motto 'free your mind and your ass will follow' door in alles wat ze deden. Hun live-shows, met soms dertig man op het podium, waren kokende funkrevues met eindeloze jams en hallucinerende grooves. Met op de achtergrond een bizar ruimteschip als decorum: the mothership connection. En gemakshalve ook nog een gitarist in reusachtige pampers en een bassist op skyscraper-hakken. Gekte!

Parliament dankt zijn legendarische status behalve aan die kermis echter vooral aan hun muziek. Het uiterlijke spektakel ging namelijk hand in hand met voortreffelijke nummers, handgespeeld door extreem begaafde musici. Een greep: Maceo Parker, Fred Wesley, Bootsy Collins, Michael Brecker, Bernie Worrell en Eddie Hazel. Ik bedoel maar, daar staat dus wel even de halve line up van North Sea Jazz!

Zelf zag ik ze twee keer in de P'iso en ging meteen voor de bijl. Zeker bij het horen van mijn persoonlijke Clinton-favo Flashlight, een majestueus party people volkslied! Weet je meteen waar Basement Jaxx en Groove Armada naar school zijn geweest. Niet voor niets zei Clinton ooit: All that is good is nasty and ain't nothing good unless you play with it'. Oeiiiiii, respect! Had ik dat maar bedacht. Heb er dan ook helemaal niets aan toe te voegen...

LISTEN&LOAD: Flashlight - Parliament
INFO: Funkadelic on the web

1 opmerking:

Anoniem zei

Smook zegt: DJ, ik vraag permissie voor een tip:
Burst generator van Chemical Brothers. Was live op Werchter echt geweldig! Dit nummer maakt je gek in je hoofd